Specificaties kopij en advertenties

Help de redactie!

Tot op heden worden kopij en advertenties op heel veel verschillende manieren aangeleverd. Het systeem (editoo) waar we als redactie mee werken om ’t Watermerk te maken dwingt echter een standaard manier van werken af. Om alle aangeleverde artikelen en advertenties om te zetten naar een formaat dat in het systeem past, zijn we als redactie elke editie weer een hoop tijd kwijt.

Daarom willen we iedereen vragen om een paar regels te hanteren bij het aanleveren van materiaal.

Artikelen graag aanleveren in een Word document zonder plaatjes. Graag in het document wel aangeven waar de afbeeldingen moeten worden geplaatst, met eventueel een onderschrift voor de afbeelding.

De Afbeeldingen graag als losse JPG of PNG bestanden bijvoegen met de naam zoals in het document is genoemd. De afbeeldingen graag in een resolutie van 300 DPI of meer. Scans van biljetten graag recht inscannen, het achteraf roteren van scans is namelijk een lastig klusje.

Advertenties graag aanleveren in PDF of JPG formaat zonder snijtekens.

Voor een volle pagina in de afmeting van 307mm x 215 mm. Zorg er a.u.b. wel voor dat in de rand van 1 centimeter geen belangrijke tekst staat, die kan namelijk wegvallen bij het binden en snijden van ’t Watermerk.

Een halve pagina advertentie in afmetingen 153mm x 215mm en een kwart pagina graag in 75mm x 215mm aanleveren.

Als u vragen hierover heeft, laat het ons weten.

Kopij en advertenties graag versturen naar e-mailadres: kopij-watermerk@outlook.com